What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

READ MORE

 https://www.moonofshanghai.com/2021/05/larry-romanoff-what-part-will-your.html

FREE JULIAN ASSANGE

Saturday, July 6, 2019

RO -- Manlio Dinucci, purtătorul de cuvânt al "Comitato NO GUERRA NO NATO", laureat de Clubul Jurnaliștilor din Mexic, A.C. cu Premiul Internațional de Analiză Geostrategică




Manlio Dinucci,
purt
ătorul de cuvânt al "Comitato NO GUERRA NO NATO",
laureat de Clubul Jurnali
ș
tilor din Mexic, A.C.
cu Premiul Interna
țional de Analiză Geostrategică

PORTUGUÊS  ITALIANO

Printre câștigătorii concursului de jurnalism național și internațional, promovat de Clubul Jurnaliștilor din Mexic, A. C. figureaza în acest an, de asemenea, colaboratorul lui “il manifesto”, Manlio Dinucci, purtătorul de cuvânt al “COMITATO NO GUERRA NO NATO“.

Clubul, născut în anii '50, poseda o lungă istorie de luptă pentru libertatea de exprimare, pentru un jurnalism independent și adevărat, sfidând puterile în vigoare, cele care sunt vizibile și cele ascunse, și riscîndu-și viata. 

Din anul 2000 până în prezent, aproximativ 130 de jurnaliști au fost asasinati în Mexic, dintre care 6 în prima jumătate a anului 2019. Clubul publică o revistă trimestrială, Voces del Periodista, și difuzează zilnic o emisiune radiofónica, pe un post de radio național, în afara de o rubrica televizata.

știgătorii Concursului - aleși de un juriu independent - au fost prezenți la ceremonia de decernare a Premiului, în Orasul Mexic, de Celeste Sáenz de Miera, Secretara Generala a Clubului. 

Premiul cel mai important i-a fost acordat lui Julian Assange, al cărui nume a devenit un “simbol global al noului jurnalism de investigație și de denuntare, a luptei împotriva manipulării datelor și masluirea intereselor reale care se ascund în spatele prezentărilor mediatice”. Premiul pentru Assange a fost primit de Pedro Miguel, directorul lui Wikileaks în Mexic.

Lui Manlio Dinucci - a cărui coloană "Arta războiului", publicată de Manifesto, este ades publicată în limba spaniolă în revista Club de Periodistas de México, A.C. – i-a fost atribuit Premiul Internațional de Analiză Geostrategică, cu explicația că " el pune cunoștințele lui de cercetător și capacitățile sale analitice în serviciul pacifismului mondial, într-un moment de amenințări grave la adresa integrității multor națiuni, ca fiind una dintre vocile care apără rațiunea și justiția ".

În prezentare, Secretara generala a Clubului, Celeste Sáenz de Miera, a subliniat importanța "Declarației de la Florența" publicată la sfârșitul Conferinței Internaționale, din 7 iunie al acestui an, de CNGNN și de Global Research, centrul de cercetare canadian privind globalizarea condus de prof. Michel Chossudovsky.

Scurtă nota despre Autorul laureat :

Geograf și geopolitolog. Cele mai recente cărți: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014; Diario di viaggio, Zanichelli 2017; L'arte della guerra / Annali della strategia USA / NATO 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018, Prémio Internacional de Análise Geostratégica acordat pe 7 iunie 2019 de Club de Periodistas de México, A.C.

Discurs complet de mulțumiri Clubului Jurnaliștilor din Mexic, A.C.

Stimați Colegi și Prieteni,

Este o mare onoare pentru mine să primesc Premiul Internațional de Jurnalism de la prestigiosul Clube de Periodistas de México., A.C.

Chiar dacă lucrăm în contexte diferite, cred că ne aflăm în fata aceeași întrebari fundamentale: Care este rolul jurnaliștilor în ziua de azi? Răspunsul este mai complex decât pare.

O dezvoltare tehnologică fără precedent a fost creată în spațiul unei generații, un sistem de informare și comunicare extins la scară globală: aceleași știri și imagini ajung simultan în fiecare țară și intră în fiecare casă conectată la rețeaua de televiziune și la Internet.

Cu toate acestea, viteza cu care aceste transformări au avut loc și se produc, risca sa piarda din vedere caracteristicile fenomenului: informația globală și comunicarea îsi au "granițele" lor.

Lacuna în tehnologiile de informare și comunicația (așa-numita "digital divide") este foarte puternică.

Centrele de conducere ale sistemului global de informare și comunicare, sunt concentrate în mare parte în țările definite (de acord cu categoriile convenționale) ca fiind "mai dezvoltate". Acestea sunt companiile-mamă ale grupurilor multimedia colosale, care pot influența opiniile și gusturile oamenilor la scară globală.

Elementul decisiv nu este tehnologia, ci uzul care se face de ea.

De exemplu, capacitatea televiziunii de a aduce imagini ale unui eveniment în fiecare țară, în timp ce pe de o parte, poate fi folosită pentru a lărgi orizontul cognitiv al spectatorului, pe de altă parte, poate fi folosită pentru a reduce convingerea că există doar ce vedeți și ce nu vedeți.

Capacitatea Internetului de a conecta oameni din întreaga lume poate servi, pe de o parte, la dezvoltarea multiculturalismului, dar pe de altă parte poate servi la hegemonia unei limbi și a unei culturi, în particular, asupra celorlalte. Același lucru se aplică rețelelor sociale, care se extind la nivel mondial.

În general, sistemul global de informare și comunicare poate servi, pe de o parte, la cunoașterea reciprocă, ajutînd la crearea relațiilor de pace, iar pe de altă parte, poate fi folosit pentru a pregăti opinia publică pentru război, de exemplu, prin campanii de comunicare  mediática internationala, pentru a demoniza anumite țări și guverne.

Rolul jurnali
știlor este fundamental în acest context. Ei nu trebuie sa fie redusi pentru a fi simplii distribuitori ai informațiilor pre-ambalate în centrele de putere mediatice. Trebuie să fie cercetatorii neobosiți ai adevărului, trebuie să aiba curajul de a spune ceea ce ceilalți tac. Sarcină de multe ori dificilă și riscantă, azi mai importantă decât oricând pentru marile alegeri, de care depinde viitorul Omenirii.

Aceasta este misiunea pe care o realizează, dragii prieteni ai Clubului de Jurnaliști din Mexic. Prin urmare, apreciez în mod deosebit premiul pe care mi l-au dat, un simbol al unui angajament comun pe același front de lupta.

Notă completă despre Manlio Dinucci:

Manlio Dinucci, jurnalist și eseist, a trăit și a lucrat la Pekin în deceniul anilor 1960, contribuind la publicarea primei reviste chinezești în limba italiană și la difuzarea Scrisorilor din China de către jurnalista americană Anna Louise Strong.

Bazat pe aceast
ă experiență, a publicat, împreună cu Mazzotta Editore, La lotta di Classein Cina / 1949-1974 (1975) și Economia și organizarea muncii in China (1976).

În década anilor 1980, a condus revista Lotta per la pace (n
ăscută din «Apelul împotriva instalării rachetelor nucleare în Italia», lansat în 1979 de Ludovico Geymonat și alții), si a fost Directorul Executiv în reprezentarea Italiei la International Physicians for the Prevention of Nuclear War, asociatie câștigătoare a Premiului Nobel pentru Pace în 1985.

Co-autor, împreună cu Tonino Bello și alții, de la Fianco Sud/Puglia, Mezzogiorno, Terzo Mondo: rapporto sui procesi di militarizzazione (Piero Nanni, 1989).

Co-autor, cu Premiul Nobel pentru Medicină, Daniel Bovet, de la Furtuna în Desert/ Armele Nordului, o dramă din Sud, cu prezentarea lui Ernesto Balducci (Edizione Cultura della Pace, 1991). Cu aceeași casa, editora a publicat Hyperwar /Dalla "iperguerra" del Golfo alla Conferenza sul Medio Oriente (1991) și La strategia dell'impero / Dalle direttive del  Pentagono al Nuovo Modello di Difesa (1992), scrisă cu U. Allegretti și D. Gallo și prezentata de R. La Valle.


Autorul lui Il potere nucleare (Fazi Editorer, 2003).

Co-autor, cu A. Burgio și V. Giacché, al Escalation/ Anatomia della guerra infinita (Derive Approdi, 2005).

Autor al lui L'Arte Della Guerra (Zambon Editore, 2015). 

Colaborator al lui il manifesto, cu rubrica săptămânală L'Arte della Guerra. Colaborator al Pandora TV, regizat de Giulietto Chiesa. El este, de asemenea, autorul textelor școlare despre geografia umană.

A elaborat Documentația prezentată la Conferința Internațională cu ocazia celei de-a 70-a aniversări al NATO, Firenze, 7 aprilie 2019 și, împreună cu Prof. Dr. Chossudovsky au scris și au semnat Declarația de la Florența.

Manlio Dinucci – Premio Internazionale di Analisi Geostrategica-
Subtitr
ări (IT, FR, PT, RO, SP)

No comments:

Post a Comment

Arriving in China

Ver a imagem de origem


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA





contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image

vp 2007

manlio

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


J Bacque

vp


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January 15, 2020

Joint news conference following a Normandy format summit

https://tributetoapresident.blogspot.com/2019/12/joint-news-conference-following.html

Joint news conference following the Normandy format summit.

Manlio

PISA BOOK FESTIVAL

convegno 2019

do the maths