What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

READ MORE

 https://www.moonofshanghai.com/2021/05/larry-romanoff-what-part-will-your.html

FREE JULIAN ASSANGE

Thursday, July 18, 2019

TUR -- Manlio Dinucci -- Uzayın hakimiyetini ele geçirme yarışı




14 Temmuz 2019’daki resmi geçit töreni sırasında, uçan piyade erinin muhteşem akrobasi gösterisi, bir askeri uzay komutanlığının kuruluşunu maskelemektedir. Rusya, Çin ve ABD’nin ardından Fransa, prensip olarak nükleer silahlara kapalı tutulan bir alana yatırım yapan dördüncü askeri güçtür. Uzay artık uzun süre bu özelliğini koruyamayacak.

 | ROMA (İTALYA)  



JPEG - 28.5 kb
« Uçan adam 14 Temmuz geçit töreninde Paris’i büyüledi »: Fransız silahlı kuvvetlerinin Champs Elysées’deki geçit töreni buna benzer başlıklarla tarif edildi. Her zaman olduğu gibi, her şey hakkında en ince ayrıntısına kadar bilgi sahibiymişiz izlenimi veriliyor.
Öte yandan « büyük haber » asıl bilmemiz gerekeni bizden saklamaktadır. Örneğin, resmi geçit töreninden iki gün önce Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, 9 milyar Euro’luk on yıllık program kapsamında inşa edilen, Baracuda sınıfının birincisi olan Suffren adlı nükleer taarruz denizaltısının Cherbourg limanında gerçekleştirilen suya indirilme törenine katıldığını. Konvansiyonel ve nükleer olmak üzere çifte kapasiteli uzun menzilli seyir füzeleriyle donatılan ve özel kuvvetlerin gerçekleştireceği harekatlar için bir mini denizaltıya sahip denizaltı, Amiral Christophe Prazuck tarafından « düşmanı yenmek üzere yaratılmış bir avcı » olarak tanımlandı.
Suya indirme törenine katılan 700 uluslararası davetli arasında, Şubat ayında 12 Fransız taarruz denizaltısı alımı için sözleşme imzalayan, Avustralya Savunma Bakanı Linda Reynolds da bulunuyordu. Avustralya’da halen, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi anlaşmasından çıkılmasıyla birlikte, ülkenin kendi nükleer silahlarına sahip olması olasılığı tartışılmaktadır. NATO ortağı olan Avustralya, Temmuz 2017’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda lehte verilen 122 oyla onaylanan, Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşmasına karşı çıkmıştır. Anlaşma bugüne kadar 70 ülke tarafından imzalanmış, ancak yürürlüğe girmesi için gerekli olan 50 ülkenin altında, sadece 23 ülke (aralarında Avusturya, Küba, Meksika, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve Venezüella’nın da yer aldığı) tarafından onaylanmıştır.
2017’de bu anlaşmayı onaylayan İsveç de onu imzalamayacağını açıklamıştır: bu kararının arkasında, nükleer silahların yasaklanması anlaşmasının baş düşmanı NATO’nun nüfuzu etkili olmuştur.
Nükleer silahsızlanma kağıt üzerinde kalırken, yayılma olasılığı giderek artmakta ve silahlanma yarışı niceliksel olarak giderek daha da yoğunlaşmaktadır. 14 Temmuz resmi geçidinin arifesinde bizzat Cumhurbaşkanı Macron tarafından yapılan açıklamanın da teyit ettiği gibi, Fransa Eylül ayında, 6 yıla yayılacak 3,6 milyar Euro’luk bir başlangıç finansmanı ile birlikte, yeni bir ulusal askeri uzay komutanlığı kurmaktadır. Cumhurbaşkanı Macron « Bakanın bana önerdiği ve onayladığım yeni askeri uzay doktrini, uzaydan hareketle ve uzaydaki savunmamızı sağlama imkanı verecektir » açıklamasında bulundu [1].
Bu şekilde, başta nükleer olanlar olmak üzere, başlıca silah sistemlerinin uzay sistemlerine bağlı olduğu düşünüldüğünde gittikçe artan bir stratejik öneme sahip uzayın askerileştirilmesi süreci yoğunlaşmaktadır.
Fransa, yeni uzay komutanlığıyla birlikte ABD’nin dümen suyunda yerini almaktadır. Başkan Trump Şubat ayında, uzayda öncelikle Rusya ve Çin’e karşı yürütülen askeri operasyonlara özel bir güç olan US Space Force’un tesisine yönelik bir yönerge imzalamıştı. Senato Silahlı Kuvvetler Komisyonu, yeni gücün komutasını Hava Kuvvelerine vererek, uzayı « savaşın yürütüldüğü bir alan » olarak tanımlamıştır. Birleşmiş Milletler tarafından uzayda silahlanma yarışını önlemek amacıyla Mart ayında düzenlenen toplantılar, ABD’nin muhalefeti yüzünden başarısızlıkla sonuçlandı. ABD, Çin ve Rusya tarafından sunulan, uzayda silah konumlandırılmasını yasaklayan ve askeri amaçlarla kullanımına bir dizi yasal sınırlar öngören bir anlaşmanın taslağını tartışmak üzere müzakere masasına oturmayı reddetmektedir.
Medyanın ilgisi, Champs-Elysees’nin üzerinde dönüp duran « uçan adam » üzerine odaklanırken, yakında başımızın üstünde Dünya’nın etrafında yörüngede uçan nükleer silahların olacağı bilinmemektedir.
Çeviri
Osman Soysal
[1] « Discours d’Emmanuel Macron aux armées », par Emmanuel Macron, Réseau Voltaire, 13 juillet 2019.

No comments:

Post a Comment

Arriving in China

Ver a imagem de origem


APPEAL TO THE LEADERS OF THE NINE NUCLEAR WEAPONS’ STATES

(China, France, India, Israel, North Korea, Pakistan, Russia, the United Kingdom and the United States)

中文 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIAN PORTUGUESE RUSSIAN SPANISH ROMÂNA





contributing author

to Cynthia McKinney's new COVID-19 anthology

'When China Sneezes'

When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis

MOON OF SHANGHAI

MOON OF SHANGHAI
Click image

vp 2007

manlio

President of Russia Vladimir Putin:

Address to the Nation

Address to the Nation.


J Bacque

vp


The President of Russia delivered the Address to the Federal Assembly. The ceremony took place at the Manezh Central Exhibition Hall.


January 15, 2020

Joint news conference following a Normandy format summit

https://tributetoapresident.blogspot.com/2019/12/joint-news-conference-following.html

Joint news conference following the Normandy format summit.

Manlio

PISA BOOK FESTIVAL

convegno 2019

do the maths